petak, 25. srpnja 2014.

Što trenutno čitam?

Kao što i sam naslov govori, u ovoj rubrici pisat ću o knjigama koje trenutno čitam i svoj osvrt na njih. Pa dakle krenimo :)Omiljeno ljetno štivo su mi krimići, tako da su mi je i na trenutnom repertuaru jedan takav.
To je roman spisateljice Karin Slaughter - Krhotine. Kupila sam ga u Konzumu po akcijskoj cijeni od samo 15kn. 


U jednoj od vila Ansley Parka, elitnog naselja Atlante, brutalno je ubijena mlada djevojka. U krhotinama stakla u predvorju kuće policija zatiče prestravljenu majku koja je golim rukama usmrtila mladića kojega je tamo zatekla.
Iako je za slučaj nadležna atlantska policija, na mjesto zločina stiže i detektiv državnog istražnog ureda Will Trent. Odmah zamjećuje da je policiji nešto promaknulo – nešto je neobično u forenzičkim dokazima i u očima majke otupjele od šoka. 
Naoružan samo slabim tragovima i stavljen u tim s lokalnom policajkom koja ga mrzi iz osobnih razloga, Trent ipak preuzima slučaj. Siguran je da je ovdje riječ o nečemu mnogo većem od ubojstva te da je pravi počinitelj još uvijek na slobodi...

Krhotine su dobro napisan triler koji mogu preporučiti svim ljubiteljima ovoga žanra. Knjiga se čita u jednome dahu, i jednom kada je počnete čitati nećete je ispustiti iz ruku dok ne dođete do samoga kraja.
Tako da mogu slobodno promijeniti naslov u ˝"Što sam trenutno pročitala" :). Kraj nije bombastičan kao što sam priželjkivala, ali nisam ni ostala razočarana. Najviše me se dojmio detektiv Will Trent, i njegova upornost unatoč njegovom "problemu". Neću Vam otkrivati previše detalja da ne ubijem želju za čitanjem, već se bacam na slijedeću knjigu Kat ubojica,spisatelja Lee Childa, bude li dobra kao i prethodna očekujte ubrzo novi članak. :)

Što Vi trenutno čitate? Da li ste pročitali Krhotine? Kakvi su Vaši dojmovi?





Nema komentara:

Objavi komentar